25 Şubat Salı, Rusya Premier Ligi 2.Tur Karşılaşmaları
17:00 UMMC Ekaterinburg: 60 - Dinamo Kursk: 56 (10-15, 19-9, 10-26, 21-6)
(https://basket.ugmk.com/upload/resize_cache/iblock/997/640_430_2/038x12t85stjptdkiq5zh2fpzja75wm1.jpg)
17-Jovana Nogic - UMMC EKA
UMMC zaferi Kursk Dynamo'dan aldı. Tilkiler, Kursk hücumunu durdurdu ve Fonbet Rusya Şampiyonası - Premier Lig karşılaşmasını 60-56'lık skorla zorlu bir sonla tamamladı.
Karşılaşmaya temkinli başlandı, ilk iki dakika takımlar birbirlerinin basketlerine odaklandı ancak ev sahibi takım ilk sayıları buldu. Klyundikova uzaktan isabetli bir şutla seyircileri büyüledi ancak sonrasında Tilkiler'de uygulama sorunları yaşanmaya başlandı. Topun potaya girmeyi inatla reddetmesi, Kursklu oyuncuların avantajına oldu. Kursk Koçu Sergey Voznyuk'un takımı sakin bir oyun sergiledi, ilk çeyreğin sonlarına doğru bir seri yakaladı ve on dakikayı rahat bir üstünlükle - 10:15 - önde tamamladı.
İkinci periyotta UMMC oyununu geliştirmek için uzun süre uğraştı ancak Alex Bentley güçlü bir üç sayılık basketle kuraklığa son verdi. Maçın dönüm noktası ise Tilkiler'in tempoyu yükseltmesi, yüksek bir tempo yakalaması ve kısa sürede skoru eşitlemesi oldu, rakiplerini hata yapmaya zorladı. Maçın sonunda Victoria Tretyakova üç sayı daha buldu ve ev sahibi ekip büyük molaya 29:24'lük skorla lider girdi.
Ancak üçüncü çeyrek Yekaterinburglu kızlar için tam bir soğuk duş oldu. Kursk kızları ruhu yakaladı ve üç sayı çizgisinin gerisinden hiç kaçırmadı - dört isabetli uzun mesafe şutu, bunlardan ikisi Nina Glonti tarafından kaydedildi. Ev sahibi ekip bu ataklara sadece Megan Walker'ın üçlüğüyle karşılık verebildi, diğer ataklar ise airball ile saha dışında sonlandı. Sonuç olarak - 10 dakika 10:26 ve son çeyreğe UMMC aleyhine ciddi bir fark oluştu- 39:50.
Peki şampiyonların karakterini küçümsemek mümkün mü? Final periyodunun ilk dakikalarından itibaren UMMC mücadeleye hızlı başladı: Megan Walker kısa sürede 5 sayı buldu ve fark artık o kadar da korkutucu değildi. Kursklu oyuncular gerginleşmeye başladı, "tilkiler" onların hatalarını yakaladı ve skoru eşitledi. Ve ardından maçın kaderini Alex Bentley'in isabetli serbest vuruşlarının belirlediği asıl oyun geldi. Maçın sonucu 60-56 oldu ve UMMC bir kez daha zafere ulaştı.
UMMC Ekaterinburg bir sonraki maçını 2 Mart'ta deplasmanda Moskova'da MBA-MGUSIToynayacak.
UMMC: Maria (Vadeeva) Klyundikova 13 sy 12 reb 3 ast ile double double, Megan Walker 12 sy 6 reb, Alex Bentley 11 sy 2 reb 3 ast, Victori Tretyakova 7 sy 3 ast..
KURSK: Daria Repnikova 12 sy 3 ast, Nina Glonti 10 sy 9 reb 3 ast, Alexandra Shtanko 10 sy 4 reb, Marina Goldyreva 8 sy 4 reb 2 ast, Yana Elberg ve M.Jasmine Thomas 5'er sy..
Maçın Tamamı:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15:00 Dinamo Novosibirsk: 72 - Samara: 67 (18-16, 9-17, 28-25, 17-9)
(https://competitions.russiabasket.ru/_front/files/images/reportage/1813179237/1813372737_pic_1767156676pic17404941388844.jpeg.jpeg_648x411.jpeg)
Mavi-beyazlılar, play-off'lara kalma mücadelesinde kendi sahasında rakiplerinden daha güçlü olduğunu kanıtladı.
Ev sahibi ekip ilk çeyreğe daha baskılı başladı. Ancak Samara basketbolcuları rakiplerini bir atış mesafesinde tutmayı başardı. Aliya Mazik ise, Sibirya kadınlarında başarısız bir başlangıç yaptı. İlk çeyreğin skoru 18-16 ile Dinamo lehine oldu.
İkinci yarıda ise Mazik'in bugün formda olmadığı ortaya çıktı. Samara liderleri Anna Kuznetsova ve Darya Kurilchuk, kıskanılacak bir istikrarla basketler attılar. Bir noktada Dynamo sakinliğini kaybetti ve rakibinin öne geçmesine engel olamadı. Devre bitimine 23 saniye kala Darya Kurilchuk'un üç sayılık basketiyle Samara farkı "+6"ya çıkardı - 27:33.
Üçüncü çeyrekte Samara 6-8 sayılık üstünlükle maça devam etti. Ama hostesler Mazikçilik oynamaya başladılar. Üst üste iki üçlük atan ev sahibi takım, çeyreği 28-25'lik skorla kaptı.
Dördüncü çeyrek Mazik'in lehineydi. Kendisine düzenli olarak Kylie Shook ve Elizaveta Zaryazhko yardımcılık yaptı. Ev sahibi takım, maçın sonuna 2.45 kala 70-65'lik skorla üç sayılık basketlerle 5 sayı öne geçti . Kalan sürede takımlar sadece 2'şer sayı üretti ve Dinamolular üstünlüklerini koruyarak çok önemli bir galibiyete imza attılar - 72-67.
D.NOVO: Kylie A.Shook 20 sy 8 reb, Aliya Mazik 18 sy 7 reb, Elizaveta Zaryazhko 17 sy 7 reb 4 ast, Dariya Gonçarova ve Karina Levenkova 5'er sy..
Samara: Dariya Kurilçuk 21 sy 2 reb 5 ast, Alexandra Marçenkova 12 sy 9 reb, Sabina Abaydullina 11 sy 5 reb, Anna Kuznetsova 11 sy 4 reb..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15:00 Yenisey: 57 - MBA/MGUSIT: 80 (17-15, 9-22, 17-21, 14-22)
Krasnoyarsk'ın Yenisey takımı, Fonbet Premier Lig'in normal sezon ikinci etabında evinde üçüncü yenilgisini aldı.
Karşılaşmanın ilk bölümü oldukça çekişmeli geçerken, iki takım da oyunun kontrolünü ele geçirmek için kıyasıya mücadele etti. Yenisey rakip savunmanın zayıf noktalarını bulmayı başardı ve ufak da olsa bir avantaj yarattı. MBA-MGUSiT'in karşılık verme çabalarına rağmen ilk periyot 17-15'lik skorla Krasnoyarsk takımının üstünlüğüyle sona erdi.
Uzun bir aradan sonra inisiyatif MBA-MGUSiT'e geçti. Moskovalılar tempoyu artırdı, isabetli atışlar ve sert savunma sergilediler. Bu, onların sadece toparlanmalarını değil, aynı zamanda rahat bir üstünlük kurmalarını da sağladı - oyunun ortalarına doğru skor 26:37'de onların lehine oldu.
Mola sonrasında Yenisey, agresif ataklarla farkı azaltarak oyuna geri dönmeye çalıştı. Ancak MBA-MGUSiT soğukkanlılığını koruyarak isabetli vuruşlarla karşılık verdi. Üçüncü periyodun sonunda konuk ekip farkı iyice açtı ve skoru 43-58'e getirdi.
Final periyodunda toparlanma şansı kalmadı: MBA-MGUSiT hem hücumda hem de savunmada üstünlüğünü sürdürdü. Ev sahibi ekip, tüm çabalarına rağmen maçın gidişatını değiştiremedi. Bu sonuçla başkent ekibi 57:80'lik skorla rahat bir galibiyete ulaştı.
Yenisey: Darya Levçenko 20 sy 2 reb, Tatyana Vidmer 9 sy 4 reb 3 ast, Olga Petrova 7 sy 5 ast, Ekaterina Polyashova (C) 7 sy 9 reb..
MBA: Anastasia Boçarova 17 sy 5 reb, Julia Savukova 16 sy 6 54b 5 ast, Maria Korshakova 12 sy 3 reb, Elizaveta Astakhova 11 sy 3 reb..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17:00 Nadezhda: 77 - NIKA/Luzales: 65 (20-12, 22-17, 16-16, 19-20)
(https://competitions.russiabasket.ru/_front/files/images/reportage/1784336996/1784496196_pic_1822758595pic17404999852704.jpeg.jpeg_1350x640.jpeg)
"Nadezhda" "NIKA-Luzales"i yendi ve bu başarı Orenburg kadınlarının üçüncü olmasını sağladı.
Maçın başında parkede gerçek bir mücadele yaşandı. Her takım kendi oyununu bulmaya ve liderliği kurmaya çalıştı. Çeyreğin ortalarında Daria Kolosovskaya'nın uzak mesafeden attığı şutla Nadezhda öne geçti (11-5). Mükemmel takım oyunuyla ev sahibi takım farkı iki katına çıkardı - 20-9. Koç Olga Doronina, NIKA-Luzales'i oyuna geri döndürebilmek için bu on dakikalık periyotta iki kez birer dakikalık ara kullanmak zorunda kaldı. Elizaveta Bratchikova'nın üç sayısı ise (20:12) farkı biraz olsun azalttı.
İkinci çeyreğin başında NIKA, Nadezhda'ya neredeyse yetişmesi iki buçuk dakika sürdü - 22:20. Koç Evgeniy Ivanov'un molasının ardından Orenburg takımının oyununda iyileşme görüldü. Yana Pashkovskaya uzaktan üçlük attı (31:23). Karina Nizamova ile Anastasia Zotkina da uzaktan şutlar attı. Anastasia bununla da kalmadı ve üst üste 5 sayı daha ekledi (39:27). İkinci on dakikaya, son saniyelerde üç sayılık basketiyle Elizaveta Komarova iyi bir son verdi - 42:29.
Dinlenme sonrasında NIKA-Luzales puanını biraz daha yükseltti. Üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala skor 50-42 oldu. Ancak çeyrek 16:16'da berabere bitti.
Karşılaşmanın son bölümünde Nadezhda üstünlüğünü koruyarak rakiplerine skorda yakınlaşma fırsatı vermedi. Konuk ekip farkı azaltmaya çalışsa da son çeyreği kazanmayı başardı ancak bu durum maçın sonucuna etki etmedi. Maçın sonucu 77-65 Nadezhda'nın lehine sonuçlandı.
Nadezhda: A.Unique Thompson 20 sy 13 reb ile double double, Yana Paşkovskaya 14 sy 3 reb 3 ast, Anastasia Zotkina (C) 13 sy 4 reb, Daria Kolosovskaya 12 sy 4 reb 4 ast, Elizaveta Komarova 10 sy 6 ast..
NIKA: Alexandra Stolyar 13 sy 4 reb 5 ast, Karina Nizamova 12 sy 4 reb 5 ast, Julia Labutina 12 sy, Anastasia Logunova (C) 9 sy 14 reb 2 ast..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19:00 Dinamo Moskova: 62 - Neftyanik/Titan: 46 (20-7, 9-11, 10-18, 23-10)
(https://competitions.russiabasket.ru/_front/files/images/reportage/1743400709/1743579909_pic_1826538457pic17405056924936.jpg.jpeg_648x411.jpeg)
Koç Artem Tavakalyan önderliğinde başkent ekibinin ikinci galibiyeti.
Ev sahibi ekip ilk çeyreğe daha baskılı başladı. Moskovalılar isabetli atışlar ve iyi savunma sergilediler. Misafir takımın maçı pek iyi gitmiyordu. Çeyreğin ortalarına gelindiğinde Neftyanik koçu Elena Şakirova'nın takımı sadece 4 sayı üretebildi.
Ev sahibi takım etkili oyunuyla ilk molaya rahat bir üstünlükle girdi: 20-7. Maça hızlı bir giriş yapan Ekaterina Karpuk, ilk molaya 11 sayıyla girdi.
İkinci periyot her iki takımda da yaklaşık üç dakikalık bir durgunlukla başladı. İlk 10 dakikalık periyoda başarısız bir başlangıç yapan Neftyanik-Titan oyununu buldu. Periyot sonunda "kurtlar" 6-0'lık bir seri yakalayarak farkı biraz azalttı (25-17). Ancak Dinamo büyük devreye 29:18'lik çift haneli bir farkla girdi.
İkinci yarıya Svetlana Tokhtash, üst üste 4 sayı atarak (29:22) rahat bir başlangıç yaptı. Moskovalılar bu duruma sert bir cevap verdi ve skor tabelasında farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı: 34-22.
Ancak, konuklardan gelen bir başka hamle, merakı gerçek anlamda geri getirdi - sadece "+5" (34:29). Ev sahiplerinin sessizliğini Polina Fedorova bozdu. Ancak, çeyreğin sonlarında daha etkili olan konuk ekip, son mola öncesi farkı tek isabetli atışa indirdi - 39:36.
Son çeyrek, hem hücumda hem de defansta üstünlük kuran Koç Artem Tavakalyan'ın takımı için gözle görülür bir üstünlükle geçti. Ev sahibi takım 8-0'lık seriyle farkı tekrar çift hanelere çıkardı (52-39). Karşılaşmanın son bölümünde ise sakatlıktan dönen Elena Mikhailova uzak mesafeden attığı basketle Dinamo'nun üstünlüğünü +18'e taşıdı. Mücadelenin son skoru 62-46 başkent ekibinin lehine sonuçlandı.
D.Moskova: Ekaterina Karpuk 21 sy 6 reb, Polina Federova 10 sy 13 reb 3 ast ile double double, Ekaterina Golovçenko (C) ve Olesya Yuhneviç 10'ar sy..
Neftyanik: C.Mallory Bates 14 sy 8 reb, Vera Kuchina ve Svetlena Tokhtaş 8'er sy, Polina Kuznetsova ve Olga Stolyar (C) 5'er sy..