Allah rahmet eylesin, Barış Manço, Türk - Pop müziğini ülkeye sevdiren bir şarkıcıydı, döneminde. Ayrıca rahmetli, TRT'ye program yaparak gezdiği bir çok ülkede tanıtım yüzümüz de olmuştu ve yine rahmetli Cem Karaca ile iyi arkadaşlardı.
Lise 1'e yeni başladığımda Cem Karaca Tokat şehrine konser vermeye geldiğinde salon kapısının açılmasını beklerken gelen arabadan Cem Karaca inince herkes imza alma derdine düştü ve çaresizce yerlerde kağıt arayıp bulup Cem Karaca'ya verince "Ben boş kağıda imza atmam" deyince tekrar yerlerde kağıt arayışına girip yazılı bir kağıt bulunca imzasını alabilmiştim.
Bu arada necip Tokat insanlarından bir kısmı Cem'i bırakıp, (Şu anda ismini hatırlayamadığım) yanındaki alımlı sevgilisini sıkıştırmaya başlayınca, o gür sesiyle
"Sizin Karacaoğlan'lardan aldığınız töre bu mudur?" diye çıkışıp bir cümleyle hepsini darmaduman etmişti.
Çok daha sonraları Barış Manço
"Arkadaşım Eşşek" şarkısını söyleyince herkes bunun bir çocuk şarkısı olduğunu zannetmişti:
Hayır, 12 Eylül 1980 Askeri müdahalesinden sonra Almanya'da kötü şartlar altında yaşamak durumunda kalan arkadaşı Cem Karaca'ya göndermeydi aslında, özellikle Almanya'da çekilen şu klip :
Sonuçta yine bir başka rahmetli,
Başbakan Turgut Özal'ın affıyla Cem Karaca yurda döndü Nitekim o dönemde Cem Karaca memleket hasretini ve dönüşünü şu muhteşem şarkıyla dile getirmekteydi:
-------------------
Geçmişten bir kesit olarak yaşananları aktardım yukarda, daha sonra başka konular olup bir yönden diğerine savrulduysa da bu mesajın konusu değil, "Sizin Karacaoğlan'lardan aldığınız töre bu mudur?" gür sesi kulağımda duruyor halen...