Uzunca bir aradan sonra Motosikletle Dünya turu, lanet Pandemi dolayısıyla yarıda kalan
Hollanda'lı cesur kadın Noraly'den yeni bir video geldi.- Noraly, tek başına motosikletle Dünya turuna çıkmak için evini satmıştı.
- Bu seyahati esnasında Youtube videolarının çok izlenmesinden de gelir elde edip seyahatine destek olmakta idi.
- En son Güney Amerika/Peru'da iken Covid-19 belası çıkınca, Hindistan'dan alıp Ülkemizden de geçerek Hollanda'ya kadar geldiği motosiklete Avrupa normlarına göre plaka alamayınca kendisine aynı markanın uygun modeli ücretsiz olark hediye edilmiş ve uçakla Arjantin'e gidip oradan en güneye inip oradan en kuzeye, Alaskaya gitme projesi Peru'da son bulmuş ve Hollanda Hükümetinin sağladığı uçakla yurduna geri dönerken motosikletini de Peru da bırakmıştı.
- Hollanda'ya döndükten sonra kendisine Honda CB 500 motor alıp ilk sürdüğünde onun için endişelenmiştim çünkü bu motosiklet, benim sattığım ile aynıydı ve o hint'li motordan çok daha atak idi.
- Neyse, tecrübesi ile hemen alışınca yine Kuzey Avrupa'da dolaşıp videolarına devam etti.
- Ancak, Pandemi ilerleyip Avrupa ülkeleri de sınırlarını kapatmaya başlayıp video yayınlayamamaya başlayınca youtube gelirleri düştü ve o can acıtıcı cümleyi, sitesinin dükkanının tanıtımında yazmak zorunda kaldı: "Ödenecek faturalarım var"!
Bu video'dan sonra Hollanda hakkında derin düşüncelere daldım:
- Noraly'inin anne babası neden ona bakmamıştı?
- Doğu toplumlarında kız/kadın çocuklar her zaman ailenin koruması altındalar, kaç yaşında olurlarsa olsunlar.
- Aynı şekilde bunlar devletin de koruması altındalar, çeşitli maaşlar ile.
- Üni son sınıfta okurken bir arkadaş Hollanda'da bir Hollanda'lı kadınla evli amcasının yanına giderken bana "Gidince sana da gelmen için yardımcı olacağım" demesine rağmen 1 ay sonra geri dönmüş ve aramızda şu diyalog geçmişti:
- Neden geri döndün?
- Yengem bana hiç harçlık vermiyordu
- E amcandan isteseydin?
- O da yengenden iste diyordu
Neyse, Noraly ne diyor bakalım: Güney Afrika'ya gidip oradan motosiklet alacakmış, tabi gitmeden önce bir hayli kas çalışması yapmış.
Bana şunu hatırlattı:
Fi tarihinde Özbekistan'a motosikletle gitmek için görüştüğüm Prof. arkadaş da böyle demişti ama o haklı olabilirdi çünkü hem motoru benimkinden büyüktü hem de arkasında eşiyle birlikte gidecekti.
Ancak ben Ankara'ya vizeler almak için motosikletle giderken aşırı sıcaktan ceketi çıkarıp kollarım feci yanınca, birlikte gitmekten vazgeçip kollarım iyileşince sadece İran'a gitmiştim.
"Geri Döndüm"
I AM BACK!! [S5 - Eps. 1]