Motosiklet kullanımı ile Zafer Akçay hoca yine güzel örnekler vermiş , 3:55 dk.lık aşağıdaki videoda:
İkinci olaydakine benzer bir konuyuı, yani başka bir motosikle burun buruna gelme olayını Erzincan - Bayburt yolunda ben de yaşadım, üstelik dümdüz ve bom boş olan duble yolda..
Yolun sağ kısmından 100 km/h ile rahatça gidiyorum, amacım Bayburt'tan kuzeye, Karadeniz yoluna çıkıp oradan da Gürcistan - Rusya.
O bom boş yolda karşıdan yine süratle sepetli bir motosiklet geliyor ve aniden tam benim şeridime doğru direksiyon kırıp üstüme gelmeye başlayınca hemen şunu düşündüm: "Biraz önce geçtiğim benzin istasyonuna girecek her halde" ve direksiyonumu sola kırıp ona benim şeridi bıraktım ama o da ne, kendisi de bana göre sola kırınca burun buruna çarpışmak üzereyken ve "Eyvah gittik" derken, son bir refleksle tekrar sağa kırdım ve neyse ki bu sefer o düz devam edince bir birimizi büyük bir hızla sıyırıp geçtik.
Durup geriye baktığımda petrole de girmeyip aynı hızla devam edince amacının beni korkutup kaza yapmama sebep olabilecek bir kıskançlıktan başka bir şey olamaz diye düşünmüştüm, yarım saat süren su ve sigara molası sonunda kalp atışlarım ancak normal hale dönebildikten sonra, yani peşine gidecek dermanım kalmamıştı her tarafımın titremesiyle beraber..
OLAY KURTARIÅžLAR: