23-24-25 Aralık 2024, Rusya Kadınlar Basketbol Premier Ligi Normal Sezon Karşılaşmaları:
23 Aralık Pazartesi 16:00 Neftyanik/Titan: 66 -
UMMC Ekaterinburg: 93 (20-22, 7-27, 18-26, 21-18)
Neftyanik takımının nefesi ancak ilk 15 dakikaya yetti, bu andan itibaren gaza basan UMMC EKA farkı 3 dakika içinde 25'e çıkartıp ilk devreyi de 47-29 önde tamamladıktan sonra üçüncü çeyrekte aynı süratle devam edip son çeyreğe 33 sayı farkla girip son çeyrekte bol rotasyonla maçı rahatça kazanıp bu deplasmandan da galibiyetle dönerek ligde yenilgisiz tek takım olmaya devam ettiler.
Neftyanikli oyuncuların bazılarının gayretleri "UMMC EKA, beni de transfer et" mesajıdır, EKA mesela bu maça 2 takımla gelmişti, ilk beş sahada, ikinci beş kenarda ve yetti mi yetmedi: 2 A klas oyuncu da yedek olarak yine kenarda
Rus takımlarına uluslararası ambargodan dolayı kaliteli yabancılar artık gelmeyince başta UMMC EKA Rusya Basket Federasyonuna baskı yapıp, sahaya çıkan takımların kadrolarında 3-4 Junior oyuncusu bulundurma şartını kaldırdılar ve UMMC EKA bu sayede bir çok transfer yapabildi.
Beni en çok şaşırtan oyuncu Neftyanik'in 1.70'lik oyun kurucusu
Elena Muhina oldu. İnanılmaz hızlı, kontra hareketleri peşi sıra yapıp kendini marke etmeye çalışan oyuncuyu çaresiz bırakabiliyor ve 17 dakika oyunda kalıp 15 sayı 3 asistle oynadı, buraya kadar tamam, övgüye layık.
Ancak ve lakin 2002 doğumlu ve henüz 22 yaşındaki bu oyuncu 3-4 dakika içinde gücünü tüketiyor ve hemen koçuna "Beni değiştirin" işareti yapıyor. İşte burası ilginç doğrusu..
Maçın Yazılı Özeti:Ekaterinburg takımı, Fonbet Rusya Şampiyonası - Premier Lig'de galibiyet serisini 14 maça çıkardı.
Maçın başlangıcı gergin geçti.
Dmitry Donskov'un takımı kazanmaya geldiklerini hemen gösterdi, ancak ev sahibi takım inisiyatiften mücadele etmeden vazgeçmeyecekti. İlk dakikalardan itibaren lider rolünü üstlenen
Alex Bentley 7 sayı atarken,
Anastasia Shilova'nın isabetli şutu farkı +6'ya çıkardı. Ancak Sibiryalılardan
Elena Muhina üst üste iki kez üçlük isabeti bularak aradaki farkı azalttı. İlk 10 dakikanın sonucu 20:22 Ekaterinburglu konuk ekibin lehine oldu.
İkinci çeyrekte ise oyunun kontrolü Tilkiler'in eline geçti.
Eva Lisek uzaktan ve pas olmak üzere iki etkili atak yaparak farkı +10'a çıkardı.
Jovana Nogic ve Alex Bentley hücum momentumunu destekleyerek 8 sayı daha eklediler. UMMC'nin avantajı ezici hale geldi ve 20 puanı aştı. Takımlar devre arasına 27:49'luk skorla girerken, Sibiryalılara mucize için tek umut kaldı.
Devre arasından sonra oyun tamamen mevcut şampiyonların kontrolüne geçti. Hızlı ataklar, kendine güvenen savunma oyunu ve takım kimyası, ev sahibi takıma hiç şans bırakmadı. Üçüncü bölümün son dakikalarında
Elena Beglova birçok etkili atakla farkını ortaya koyarak farkı +30'a çıkardı. Çeyrek 45:75 sayılarıyla sona erdi ve son sirenden çok önce kazananla ilgili tüm sorular ortadan kalktı.
Tilkiler son bölümü daha sakin geçirerek ev sahibi ekibin farkı biraz azaltmasına sebep oldu. Tribünlerin desteğinden ilham alan
Elen Shakirova'nın takımı çeyreği 21-18 kazandı. Ancak 20 sayı fazlasını geri kazanmaları imkansızdı - UMMC oyunu kendinden emin bir şekilde zafere taşıdı. Son siren, Ural basketbolcularının lehine skoru 66:93 olarak kaydetti.
UMMC Ekaterinburg'un sonraki maçı 5 Ocak 2025 tarihinde Yenisey deplasmanında, yani seneye
Neftyanik: Mallory Bates 16 sy 10 reb ile double double, Elena Muhina 15 sy 3 ast, Polina Kuznetsova 12 sy 2 reb..
UMMC EKA: Maria (Vadeeva) Klyundikova 19 sy 4 reb, Alez Bentley 16 sy 7 ast, Anastasia Shilova 12 sy, Jovana Nogic 10 sy 5 ast..
----------------------------------------------------------------------------
24 Aralık Salı 18:00 Samara: 72 -
NIKA/Luzales: 81 (14-19, 15-26, 16-15, 27-21)
1-Daria Kurilçuk / Samara
"NIKA-Luzales" Samara'da kazandıEv sahibi takım maça yalnızca dokuz oyuncuyla çıktı: Anna Zaitseva, Sabina Abaidullina ve Alexandra Marchenkova sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle maçı kaçırdı ve Fonbet Premier Ligi'ndeki ilk maçı olan
Ekaterina Tikhonova da ilk beşe girdi.
Ancak oyuncu eksikliği sorunları ilk başta Volzhanka'nın oyunu üzerinde çok fazla etki yaratmamış gibi görünüyordu:
Daria Kurilchuk ve Daria Kolosovskaya'nın üçlüğü onların öne geçmesini sağladı (dört dakika sonra 8:7). Konuk takım buna 7:0'lık bir hamle ile karşılık verdi, ancak
Margarita Zolotukhina (başka bir ilk oyuncu!) ve
Anastasia Pizhenko skoru eşitledi (14:14). Ancak başlangıç periyodunun sonu Vaşaklara kaldı - 14:19.
Ama yine de Samara direndi.
Daria Kolosovskaya'dan iki üçlük daha,
Anastasia Pizhenko'nun uzak bir şutu (onun için bu Premier Lig'deki ikinci maçıydı ve ilki neredeyse üç yıl önceydi!) ve ikinci çeyreğin ortasında fark o kadar da büyük değildi (23:29). Ve büyük molaya yaklaşılırken konuklar öne geçti - ilk yarının ardından 29:45.
Üçüncü çeyrekte Samara'nın yorgun liderleri, ivme kazanan rakiplerine artık ayak uyduramadı. “Vaşaklar” hızla “+20” farkı geçti. Ancak ev sahipleri de zaman zaman direnmeye çalıştılar: Savunmacılar
Kurilchuk veya Kolosovskaya'yı çevrede unuttukları anda bundan zevkle yararlandılar. -23'te Volzhanki yine de 9:0'lık bir hamle yaptı ve
Anastasia Pizhenko'nun birkaç vuruşu onların çeyreği kazanmasını sağladı.
Daria Kolosovskaya, sanki her periyotta uzaktan vurmaya karar vermiş gibi, dördüncüyü başka bir (beşinci!) isabetli üçlükle açtı. Ve hayranların sevincine ve misafirlerin gözle görülür sürprizine göre "Samara" atak yaptı.
Elizaveta Kolotovkina, Daria Kurilchuk ve durdurulamayan Kolosovskaya'nın uzun mesafeli vuruşları geride sadece rakiplerin avantajına dair anılar bıraktı - son sirenden beş dakika önce 63:66!
Ancak ev sahiplerinin artık kararlı bir atılım yapma gücü kalmamıştı. NIKA takımı çift haneli liderliğini yeniden kazandı ve sonunda gereksiz telaşa kapılmadan son sirene ulaşmayı başardı: Samara'ya karşı 72:81 kazandılar.
Samara: Daria Kolosovskaya 26 sy 4 ast, Daria Kurilçuk 11 sy 2 reb 7 ast, Elizaveta Kolotovkina 10 sy, Anastasia Pizhenko 9 sy, Olga Novikova (K) 8 sy 11 reb 5 ast..
NIKA: Anastasia Komarova 20 sy 3 reb, Sevara Nuridinova 13 sy 12 ast 4 reb ile double double, Bria Holmes 13 sy 4 reb 3 ast, Ramona Macedo 11 sy 4 reb 3 ast, Karina Nizamova 10 sy 4 reb..
-------------------------------------------------------------------
24 Aralık Salı 18:00
Sparta & K: 53 - Dinamo Novosibirsk: 49 (16-13, 9-10, 10-20, 18-6)
17-Sofya Lyulina-Sparta & K
"Sparta & K" sonunda Novosibirsk "Dinamo"yu yendiSalı günü Sparta & K koçu Sergey Danilin'in genç oyuncuları, FONBET Rusya Şampiyonası - Premier Ligindeki en önemli rakiplerinden birini ağırladı. Dinamo Novosibirsk koçu Alexander Manikhin'in takımı Ekim ayında Sparta ile karşılaştı ve "+1" (77:76) farkla uzatmada kazandı. Aralık savaşı daha az heyecan verici değildi. Her iki takım da oldukça zayıf başladı - on dakikalık zorlu bir açılıştan sonra 16:13.
İkinci çeyrekte de durum değişmedi. Vidnovka oyuncuları sadece 9 puan almayı başarırken, rakipleri bir puan daha almayı başardı (9:10). Sonuç olarak takımlar 25:23 gibi mütevazı bir skorla büyük molaya çıktı.
Üçüncü periyot misafirler açısından çok daha başarılı geçti. Sibiryalılar ataklarda bariz bir avantaj göstererek öne geçti (10:20). Maçın bitimine 10 dakika kala Novosibirsk'in “+8” üstünlüğü vardı (35:43).
Spartalıların kurtarıcı bir son hamleye ihtiyacı vardı. Ve oldu! Sirenden 5 dakika önce skorbordda iki adet “45” rakamı yandı. Moskova bölgesi ekibi kendi çizgisine sadık kalmayı sürdürdü ve gergin sondan kurtulmayı başardı. Nihai sonuç 53:49 oldu.
Sparta: Sofia Lyulina 16 sy 9 reb, Sabrina Dovnar-Zapolskaya 11 sy 6 reb, Elsa Sirazutdinova 10 sy 7 reb, Polina Selezeneva 9 sy, Svetlena Kramar 5 sy, Ksenia Kuzmina 2 sy 3 reb 3 ast.
D.Novosibirsk: Aliya Mazik 13 sy 10 reb ile double double, Anastasia Badina 13 sy 9 reb 3 ast, Natalya Potemina (K) 8 sy 6 reb..
--------------------------------------------------------------
24 Aralık Salı 19:00
MBA/MGUSİT: 61 - Dinamo Kursk: 58 (15-20, 8-14, 22-14, 16-10)
Soldan sağa: Evgenia Frolkina - MBA, Yana Elberg - Dinamo Kursk
Misafir takım maça biraz daha iyi bir başlangıç yaptı - Dinamo 8:2'lik bir atak yaparak inisiyatifi ele geçirdi. İlk çeyreğin ikinci yarısı, MBA-MGUSiT basketbol oyuncuları için tek bir uzak atışta geldi, ancak çeyrekteki son söz hala mavi-beyazlılarda kaldı - 15 :20.
İkinci on dakikada Dinamo yeni bir kaçış denemesi yaptı ve başarılı olarak çift haneli bir avantaj elde etti. Misafirler onunla birlikte soyunma odasına gittiler. MBA-MGUSiT'te ilk 20 dakikada 40 üzerinden yalnızca 9 isabetli şut atıldı. Aynı zamanda yayın gerisinden yapılan vuruşların yüzdesi orta mesafeden yapılan vuruşlardan bile daha yüksekti.
Üçüncü çeyrekte Dinamo'nun avantajı 16 puana ulaştı. Ev sahibi takımın kovalamacası
Victoria Cheren tarafından yönetildi - bir dakikadan biraz fazla bir süre içinde üç uzun mesafeli atış yaptı! Onun inisiyatifleri başkaları tarafından da benimsendi:
Maria Kırımova ve Evgenia Frolkina birer "üçlük" daha ekledi, Moskovalılar 10:0'lık bir hamle yaptı ve yarım saatlik oyunun sonunda farkı "-3"e indirdiler. ”.
Kırmızı-beyazlılar son çeyrekte yayın gerisinden hücum etmeye devam etti ve skoru bu kovalamacayı başlatan Victoria Cheren ile eşitledi. Şaşırtıcı bir şekilde, oyunun belirli bir aşamasında MBA-MGUSiT'in yalnızca 6 iki sayılık vuruşu ve 13 uzak mesafeden isabeti vardı.
Son sirenden 23 saniye önce Moskovalılar bir puan öndeydi. Son söz
Evgenia Frolkina'ya kaldı: 9 saniyede kırmızı-beyazlı forvet belirleyici bir müdahale yaptı ve iki serbest atış atarak final skorunu MBA-MGUSiT lehine 61:58 olarak belirledi.
MBA: Victoria Cheren 17 sy 5 reb, Maria Kırımova 12 sy 4 ast, Veronica Logunova 9 sy, Evgenia Frolkina 8 sy 5 reb..
D.Kursk: Kyara Linskens 22 sy 16 reb ile double double, Alexandra Shtanko 9 y 3 reb, Jaelin Brown 8 sy 6 reb, Nina Glonti 6 sy 8 reb 3 ast..
---------------------------------------------------------------------------
25 Aralık Çarşamba 17:00 Dinamo Moskova: 59 -
Yenisey: 62 (12-19, 12-19, 18-9, 17-15)
26-Natalya Gorbaçova / Yenisey
"Yenisey" Moskova'da ayakta kaldıMaçın ikinci yarısı Dinamo Moskova'nın üstünlüğünde kalsa da Krasnoyarsk Yenisey, başkentten zorlu bir galibiyet aldı.Krasnoyarsk "Yenisey" ile iç sahada oynanan maç, yeni teknik direktör Artem Tavakalyan liderliğindeki Dinamo Moskova tarafından oynandı. Maçın ilk periyodu dengeli bir mücadeleydi, ta ki
Natalya Gorbaçova konuk takıma uzak mesafeden iki üçlük atana kadar (9:16). Dynamo'da
Dayana Dinza Hernandez faul yaparak skordaki farkı biraz azalttı - 12:19. Muskovitler için ilk çeyrekteki sorun saha hedeflerinin uygulanmasıydı: Konuk takım için 13 üzerinden 4'e karşılık 18 üzerinden 7.
İkinci çeyrekte ise Dinamo rakiplerine yetişme fırsatı buldu.
Yana Panevina arka arkaya iki atakta isabetli vuruş yaptı ve
Maria Kucherova uzun mesafeli bir şutu sayıya dönüştürdü. Ancak bunlar yalnızca bölümlerdi. Maçın ilk yarısının bitimine 8 saniye kala
Inna Fastova, Krasnoyarsk'a 3 sayı getirerek devre arası öncesinde Yenisey'e rahat bir avantaj sağladı (24:38). Her iki çeyreğin de aynı skorla (12:19) konuk takım lehine bitmesi dikkat çekti.
Üçüncü on dakikalık periyodun başlangıcıyla Artem Tavakalyan'ın oyuncuları için çok şey değişti. Bu çeyreği 18:9'luk skorla ev sahibi ekip kazanırken, maçın son periyoduna 42:47 kala fark beş sayıya indi.
“Yenisey” final periyoduna başarılı başladı (
Olga Petrova'dan üç sayılık bir sayı), ancak “Dynamo” çok duygusal bir mücadele ve yedek kulübesinin yardımıyla rakiplerine 2 sayı yaklaşmayı başardı. Bu,
Alisa Yakushina'nın iki saldırısından sonra gerçekleşti (48:50). Daha sonra takım arkadaşları
Maria Cheremisina ve Polina Fedorova da öne çıktılar. Hızlı hücumda müdahaleler ve şutlar yaşandı. Ama yine de konuklar bu maçı hediye etmediler. 59:62 - "Yenisey" Moskova'dan zorlu bir zafer alarak ayrılmayı başardı.
D.Moskova: Polina Federova 10 sy 14 reb ile double double, Alisa Yakushina 9 sy 8 reb, Maria Kucherova 9 sy 3 reb, Olesya Yukhnevich-Maria Cheremisina ve Yana Panevina 8'er sy..
Yenisey: Natalya Gorbaçova 16 sy 3 reb, Maria Çerepanova 14 sy 6 reb, Tatiana Vidmer ve Olga Petrova 8'er sy, Inna Fastova 7 sy 7 reb