Thank You Diana Taurasi 💐 -
Diana Taurasi Career Mix / WNBA WNBA tarihinin en skorer ismi ve altı kez Olimpiyat altın madalyası sahibi olan
Diana Taurasi, yaklaşan sezonuna genellikle 1 Ocak'ta hazırlanmaya başlar. Phoenix Mercury ile antrenman kampı başlamadan önce oyununun tüm yönleri üzerinde çalışmak için kendisine dört ay verir. Ancak bu Yeni Yıl Günü farklıydı. 42 yaşındaki Taurasi, Phoenix'teki evinden
TIME'a "İçimde hiçbir şey yoktu," diyor. "O zaman uzaklaşma zamanının geldiğini anladım."
TIME ile yaptığı özel bir sohbette Taurasi, basketboldan emekli olduğunu ilk kez kamuoyuna açıkladı. Mercury için WNBA'deki 20 sezonunun tamamını oynayan Taurasi, "Zihinsel ve fiziksel olarak doluyum," diyor. "Muhtemelen bunu tarif etmenin en iyi yolu bu. Doluyum ve mutluyum."
Peki sırada ne var? Taurasi, "Bu hala cevabını bilmediğim bir soru," diyor. "Çocuklarımı okula götürmeyi, onlar evdeyken evde olmayı, bir hafta boyunca evden çıkmamayı çok seviyorum." Taurasi ve Mercury'de eski takım arkadaşı olan, Avustralya için uluslararası alanda oynayan ve Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Onur Listesi üyesi olan eşi Penny Taylor'ın, 1 Mart'ta 7 yaşına girecek Leo ve 3 yaşındaki Isla adında iki çocuğu var. Leo basketbol oynamaya başladı. Penny takımına koçluk yapıyor. Taurasi, "Ben huysuz yardımcı anne koçuyum," diyor.
Sadece bir "izne" ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ancak insanların bunlardan birinden sonra işlerine döndüklerini belirttiğimde, durumu açıklıyor. Tom Brady gibi davranmayacak . Taurasi, "Kesinlikle emekli oldum," diyor. Oyun ve tüm taraftarları onu özleyecek. Ve tam tersi. Taurasi, "Rekabeti özleyeceğim," diyor. "Her bir offseason'da daha iyi olmaya çalışmayı özleyeceğim. Otobüs yolculuklarını, şut antrenmanlarını özleyeceğim. Özel esprileri özleyeceğim. Soyunma odasını, bir basketbol takımında olmanın getirdiği şeyleri özleyeceğim. Tüm bunları çok özleyeceğim."
(Phoenix Mercury'den Diana Taurasi, 7 Temmuz 2022'de Phoenix'teki Footprint Center'da oynanan bir WNBA maçında New York Liberty'den Stefanie Dolson'a karşı üç sayılık bir şut atıyor. Mercury, Liberty'yi 84-81 yendi.)
(Fotoğraf: Christian Petersen—Getty Images)