28 Mart Cuma, Rusya Premier Ligi çeyrek finalleri başlıyor:17:00
UMMC EKATERİNBURG: 77 - SPARTA & K: 44 (16-7, 25-17, 16-8, 20-12)
UMMC yarı finale doğru ilk adımı attı14-Anastasia Olairi Kosu-UMMC
Mevcut şampiyon, FONBET Premier Lig play-off'larına güvenli bir başlangıç yaparak Ekaterinburg'da Sparta & K'yi 77:44'lük skorla mağlup etti.Hakemler, şu kolay maçta bile her 2 takım aleyhine bir çok hatalı düdük çaldılar..
İlk periyot
Eva Lisek'in uzak mesafeden isabetli bir şutuyla başladı ancak daha sonra iki takım da uygulamada sorunlar yaşadı. Sparta & K, ilk basketi ancak 4. dakikada buldu ancak ev sahibi ekip kısa sürede inisiyatifi ele geçirdi.
Maria Klyundikova üç saniyelik bölgede iyi bir performans göstererek 6 sayı üretti,
Alex Bentley ise üç sayılık çizginin gerisinden bir kez daha isabetli şutlar atarak, UMMC'nin ilk 10 dakikayı 16-7'lik skorla tamamlamasını sağladılar.
İkinci bölümde UMMC uzun menzilli atışlarını devreye soktu.
Jovana Nogic'in üst üste attığı iki üç sayılık basketle fark +17'ye çıktı .
Maria Popova ve Nogic dış atışlarla takıma katkı sağlarken, Vidnoye oyuncuları ise orta mesafeli isabetlerle karşılık verdi. Fark giderek açıldı ve takımlar büyük molaya 41-24'lük skorla mevcut şampiyonun üstünlüğüyle girdi.
Aradan sonra UMMC kendi şartlarını dikte etmeye devam etti.
Josseline Maiga (6 sayı) pota altında etkiliydi ve Alex Bentley, üç sayı çizgisinin gerisinden rakibinin potasına atak yapmaya devam etti.
Sparta Koçu Sergey Danilin'in takımı üçüncü çeyrekte sadece 8 sayı üretebildi, bu sayıların çoğunu
Sabrina Dovnar-Zapolskaya kaydetti. Final bölümünden önce her şey netti.
Son çeyrekte konuk ekip 0-5'lik seriyle geri dönüşe geçti ancak Tilkiler kısa sürede her şeyi yoluna koydu. UMMC guardı
Ksenia Levchenko üç sayılık basket atarken, Spartalı
Svetlena Kramar da iki uzak mesafeden şut attı. Ancak sonuç tahmin edilebilirdi: 77-44 – UMMC için emin bir zafer oldu.
Serinin ikinci buluşması 1 Nisan’da Vidnoye’de gerçekleşecek.
UMMC: Jovana Nogic 13 sy 7 reb 3 ast, Maria Klyundikova ve Maria Popova 12'şer sy, Anastasia Olairi Kosu 10 sy 6 reb 2 ast, Alex Bentley 9 sy 6 ast..
Sparta: Sabrina Dovnar-Zapolskaya 12 sy 5 reb 2 ast, Elsa Sirazutdinova 7 sy 9 reb, Ksenia Kuzmina ve Svetlena Kramar 6'şar sy, Sofya Lyulina ve Ekaterina Voronina 5'er sy..
Maçın Tamamı: ---------------------------------------------------------------------------------------
17:00
DİNAMO KURSK: 76 - YENİSEY: 46 (21-17, 14-12, 25-8, 16-9)
Kursk "Dinamo" "Yenisey"i farklı yendi00-Monique Jasmine Thomas-Dinamo Kursk
Takımlar normal şampiyonada 4 kez karşı karşıya geldi. Mavi-beyazlılar üç galibiyet elde etti ancak Tula'daki ev sahasında Sibiryalılara yenilmişlerdi.Karşılaşmanın ilk dakikaları sonucun belirleyici olduğunu gösterdi. Takımlar maça çok dinamik başladı.
Kyara Linskens üst üste dört sayı attı.
Tatyana Vidmer hemen ikili oynadı ve ardından Yenisey takımında
Daria Levchenko solo oynadı. Açılış çeyreğinde 9 sayısı vardı. Dinamo Kursk takımı yavaş yavaş puan topluyordu. Örneğin
Jaelyn Brown üç sayılık çizginin gerisinden basket attı. Dönemin ikinci yarısında ise ilginç olaylar yaşandı. Önce Yenisey 6-0'lık bir seri yakaladı. Mola sonrasında da aynı şekilde karşılık veren mavi-beyazlılar, 10 dakikalık periyodu 21:17'lik skorla önde tamamladı.
İkinci çeyrek daha az verimli geçti. Dinamo daha iyi başladı. Kursk'tan
Alexandra Shtanko iki mükemmel atağı tamamladı. Ancak, dönemin ortasına kadar olan kısımda konuk ekip rakiplerine geçit vermedi. Aynı
Shtanko'nun iki isabetli serbest atışı ile Kursk basketbolcuları 8-0'lık serilerine başladı.
Ekaterina Polyashova cevap vermese fark daha da açılabilirdi. Ve böylece devre arasına 35-29 ile gidildi.
Üçüncü 10 dakika aslında maçın sonucunu belirledi. Ev sahibi ekip hemen 6-0'lık bir seri yakaladı. Ardından 5 sayı daha geldi ve Frolkina'dan üç sayılık basket geldi.
Yenisey koçu Olga Shuneikina, hareket halindeki Dinamo takımını durduramayan molayı kullandı. Mavi-beyazlılar bir kez daha farkı açtı: 8-0. Ve muhteşem bir performans sergiledikleri çeyrek,
Jaelyn Brown'ın üç sayılık basketiyle 60-37'lik skorla taçlandı.
Yenisey oyuna geri dönemedi. Konuk ekip uzaktan şutlarla kendilerine yardımcı olmaya çalıştı. İşe yaramadı. Ancak ev sahibi ekip düzenli olarak Orta mesafeden basketler attı. "+30" fark ise
Alexandra Shtanko'nun üç sayılık basketiyle geldi. 76-46 – Dinamo çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.
İkinci maç 1 Nisan'da Krasnoyarsk'ta oynanacak.
D.Kursk: M.Jasmine Thomas 16 sy 3 ast, Kyara Linskens ve Alexandra Shtanko 14'er sy, Jaelyn Brown 10 sy 5 reb 5 ast, Nina Glonti 8 sy 6 reb 3 ast..
Yenisey: Darya Levçenko 17 sy 5 reb, Darya Sidorova 7 sy, Ekaterina Polyashova ve Darya Egorova 6'şar sy, Tatyana Vidmer 4 sy, Maria Çerepanova ve Anastasia Bulanova 3'er sy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
17:00
NADEZHDA: 62 - NIKA/LUZALES: 61 (12-10, 19-19, 17-14, 14-18)
Pashkovskaya son saniyede Nadezhda'ya zaferi getirdiAshley Beverly Kelly-Nadezhda
Play-off'un açılış maçında Orenburg takımı kendi evinde NIKA-Luzales'i 62-61 yendi.NIKA 60-61 önde iken bitime 20 saniye kala ve faul hakları da dolmuşken üst üste 2 faul yapıp bu deplasman maçını kaybettiler. Hele 61-61 berabere iken NIKA son hücumu kaçırdığında bitime saliseler kalmışken yaptığı faul akıl almaz idi, bıraksalar maç uzatmaya gidecek ve her şey orada belli olacaktı..
İlk çeyrek oldukça gergin bir mücadeleye sahne oldu. Liderlik 5 kez değişti. Takımlar öne geçmek için eşit mücadele verdi. Ancak Nadezhda'lı kızlar son bölümde biraz daha şanslıydı - 12:10.
İkinci çeyreğin ortalarında
Yana Pashkovskaya, etkili oyunuyla farkı 5 sayıya (22:17) çıkardı. İlk yarının bitimine 3 dakika kala
Ksenia Afanasenko, atağı üç sayılık basketle tamamladı ve farkı 7 sayıya çıkardı. Ancak rakipler pes etmeyecekti. NIKA takımı koçu iki mola alarak takımının toparlanması ve oyuna geri dönmesini sağladı. İlk devrenin bitimine 23 saniye kala skor 29-29'da eşitlendi. Sarı-bordoların son atakta öne geçmesi için
Nadezhda Koçu Evgeniy İvanov'un molası yeterli oldu..
Üçüncü çeyrekte mücadele daha da kızıştı. Gerilim giderek arttı. Her iki takım da savunmada agresifti ve her hücumda sayı bulmak zordu. Orenburg ekibi karşılaşmanın bu periyodunu 17-14 kazandı ve son molaya 48-43 önde girdi.
Konuk ekip için skorda bir kez daha eşitlik sağlanması için üç dakika yetti (48-48). Karşılaşmanın son dakikalarında
Yulia Labutina takımı adına 5 sayı üretti ve farkı “+4” e (57-61) çıkardı.
Ksenia Afanasenko'nun uzun mesafeli atışı ev sahibi takımı rakiplerine minimum mesafeye kadar yaklaştırdı. Daha sonra
Unique Thompson serbest atış çizgisine kadar gelip bir atışla skoru eşitledi. Her şey son saniyede belli oldu: NIKA-Luzales hücumunu değerlendiremedi,
Yana Paşkovskaya ise ribaund mücadelesinde serbest atış hakkını kazandı. Birinci atışta isabeti bulunca, zamanı bitirmek için ikincisini bilerek kaçırarak takımının 62-61 ile galip gelmesini sağladı.
Nadezhda: Ashley Beverly 16 sy 6 reb, Ksenia Afanasenko 13 sy 7 reb 5 ast, Unique Thompson 9 sy 11 reb, Yana Paşkovskaya ve Anastasia Zotkina 7'şer sy, Julia Poluyanova 6 sy 6 reb, Elizaveta Komarova 4 sy.
NIKA: Karina Nizamova 16 sy 5 reb 2 ast, Julia Labutina 14 sy, Ramona Macedo 9 sy 5 reb, Anastasia Logunova 7 sy 9 reb 6 ast, Elizaveta Bratçikova 5 sy, Anastasia Komarova 4 sy, Alexandra Stolyar ve Sevara Nuritdinova 3'er sy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
19:00
MBA/MGUSIT: 81 - DİNAMO NOVOSİBİRSK: 67 (24-22, 21-16, 14-10, 22-19)
MBA-MGUSIT seride liderliği ele geçirdiAlexandra Eliseeva-MBA
Maçın başında MBA-MGUSiT avantajlıydı ve 10-3'lük bir seri yakaladı ancak Dynamo NOVO hemen kendi sprintiyle karşılık verdi ve oyunu eşitledi. Ve sonra öne çıkabildi. Doğrusu, üstünlük uzun sürmedi: Moskovalılar hemen avantajı geri aldılar ve başlangıç segmentini +2 ile tamamladılar.
Karşılaşmanın ikinci on dakikasında konuk ekip tekrar öne geçmeyi başardı ancak bu defa da MBA-MGUSiT karşılık vermeyi başardı. Çeyreğin ortasında kırmızı-beyazlıların üstünlüğü 7 sayıya ulaşırken, fark birkaç kez inişli çıkışlı seyretti ancak takımlar, ev sahibi lehine aynı “+7” ile soyunma odasına gitti.
Devre arasından sonra MBA-MGUSiT 14-2 ile bu sefer çok daha güçlü yeni bir atılım yaptı. Dinamo, rakiplerinin daha fazla ilerlemesine izin vermemeye ve mümkünse mesafeyi azaltmaya çalıştı. Bunda özellikle
Alia Mazik etkili oldu, maçın ilk yarım saatinin sonunda 19 sayıya ulaştı ve sezon genelinde ortalama 18.6 sayı üretti. Moskovalılar son molaya “+11” farkla önde (59-48) girdi.
Dördüncü on dakikada MBA-MGUSiT maçın kontrolünü eline aldı ve periyodun başında savunmayı sonuna kadar zorladı. Dinamo iki dakikadan fazla süre sayı üretemedi ve fark +18'e çıktı. Mavi-beyazlılar oyuna geri dönmeye çalışsa da yeterli olmadı, ev sahibi ekip karşılaşmayı 81-67 ile kazanıp seride 1-0 öne geçti.
MBA: Julia SWavukova 13 sy 7 reb 4 ast, Valeria Yakovleva 13 sy 7 reb 2 ast, Ekaterina Koşeçkina 10 sy 8 reb, Alexandra Eliseeva 10 sy 3 reb 4 ast, Victoria Cheren (C) 9 sy 7 reb 3 ast..
N.NOVO: Aliya Mazik 23 sy 5 reb 3 ast, Viktorya Korsakova 11 sy 4 reb, Kyle A.Shook 9 sy 8 reb, Natalia Potemina (C) 8 sy 2 reb, Anastasia Badina 6 sy 3 reb..
**********************************************
UMMC oyun kurucusu
Alexandria "Alex" Bentley, normal sezonun MVP'si seçildi. 30 maçta forma giyen oyuncu, 12.0 sayı, 3.8 asist, 2.2 ribaund ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla oynadı. 2024/25 Fonbet Premier Ligi'nde Bentley, artı/eksi (+13,8) ve isabetli üç sayılık atış sayısında (73) ikinci sırada yer aldı. UMMC'de hem sayı ortalaması hem de asist ortalamasında birinci oldu. Şubat ayının başında Fonbet Rusya Kupası Final Four'un MVP'si seçildiğini de hatırlatalım.
Düzenli şampiyonanın sembol beşlisi ise
Maria Krymova (MBA-MGUSiT),
Aliya Mazik (Dynamo, Novosibirsk Bölgesi),
Polina Selezeneva (Sparta & K),
Anastasia Logunova (NIKA-Luzales) ve
Unique Thompson (Nadezhda) oldu.
1-6. sıralar için1. UGMK, Yekaterinburg (29 galibiyet – 1 mağlubiyet). 2. MBA-MGUSIT, Moskova (19-11). 3. Dinamo, Kursk (18-12). 4. "Nadezhda", Orenburg bölgesi (17-13). 5. "NIKA-Luzales", Sıktıvkar (15-15). 6. "Yenisey", Krasnoyarsk bölgesi (13-17).
7.-11. sıralar için7. Dinamo, Novosibirsk bölgesi (14-14). 8. "Sparta ve K", Vidnoe (12-16). 9. “Samara”, Samara (10-18). 10. "Neftyanik-Titan", Omsk bölgesi (8-20). 11. Dinamo, Moskova (5-23).
Play-off çeyrek finallerinde şu takımlar karşılaşacak: UMMC – Sparta & K, MBA-MGUSiT – Dynamo (Novosibirsk Bölgesi), Dynamo (Kursk) – Yenisei, Nadezhda – NIKA-Luzales.
İki maçlık seriler “1+1+1” formatına göre oynanacak. İlk (28 Mart) ve gerekirse üçüncü (5 Nisan) maçlar Yekaterinburg, Moskova, Tula ve Orenburg'da, ikinci maçlar (1 Nisan) ise Vidnoye, Novosibirsk, Krasnoyarsk ve Sıktıvkar'da oynanacak. 9-11. sıralar için her iki tur da 9-11 Nisan ve 13-15 Nisan tarihlerinde Omsk'ta yapılacak.