Gönderen Konu: 11 Mayıs, VALENCİA BASKET ŞAMPİYON, ZARAGOZA:63 -VALENCIA:71 FİNAL 2  (Okunma sayısı 18 defa)

Çevrimdışı Sabit Fikir

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 2573
İspanya Kadınlar Basketbol Ligi 2024-25 Sezonu Final Serisinde VALENCİA BASKET 2-0 ile ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYON OLDU


11 Mayıs Pazar  | Saat 22:00 | Casademont Zaragoza: 63 - Valencia Basket: 71       (16-13, 19-25, 17-23, 11-10) 






Zaragoza: Tanaya Atkinson 14 sy 4 reb, Stephanie Mavuli 9 sy..

Valencia: Kayla Alexander 15 sy 8 reb, Leonie Fiebich ve Raquel Carrera 12'şer sy, Alba Torrens ve Alina Iakubova 9'ar sy..


 
Valencia Basket bu yıl da tarihe geçti ve üst üste üçüncü kez LF Endesa kupasını kaldırarak son beş yıldaki kupa sayısını dokuza çıkardı. Finalin ikinci maçına ise Prens Felipe Stadyumu'nda 10 bini aşkın taraftarın katıldığı maçta seride 1-0 önde olan takım, lig şampiyonluğu için ilk şansını yakalamıştı. Koç Rubén Burgos'un takımı ikinci yarıda baskıyı göğüsleyerek oyunu kontrol etmeyi başardı ve şampiyonluk için hiçbir tereddüt göstermedi. MVP ödülünü kazanan Kayla Alexander muhteşem bir bitiriş yaptı. Valencia Basket, Fonteta'ya Süper Kupa ve LF Endesa ikilisiyle veda ederek unutulmaz bir sezonu sonlandırdı.

Turuncu takım sahaya Yvonne Turner, Alina Iagupova, Leo Fiebich, Nadia Fingall ve Kayla Alexander beşiyle çıktı. Pueyo'nun 4-0'lık serisiyle özgüvenli başlayan takım, Fingall'ın kestiği seriyle Valencia Basket'in sayı açılışını yaptı ve ardından Ortiz'in 4-0'lık serisi geldi. Alexander, 2+1'lik skorla farkıu 3'e indirdi ancak yine de sahada ritmini bulması gerekiyordu. Rubén Burgos'un ekibi Zaragoza'nın ataklarını durdurmakta zorluk çekerken, Carrera ve Fiebich'in 4-0'lık 2 basketiyle farkı 1'e indirdi. Kısa bir süre sonra Alman, gözüne aldığı sert bir darbe sonucu sahayı terk etmek zorunda kaldı. Mané ilk çeyreğin sonunda farkı üçe çıkardı.

Fiebich'in sakatlığı Valencia Basket'i yıldırmadı, Torrens ve Carrera'nın üç sayılık basketleriyle ikinci çeyrekte 6-0'lık bir seri yakalayarak ilk kez 3 sayılık farka ulaştılar. Zaragoza bu sayılara 5-0 üstünlükle karşılık verirken, karşılıklı atışlar iki takımın da kopup gitmesini engelledi. Alexander ve Torrens arasında 6-0'lık turuncu skor tekrarlandı ve Mawuli skoru 3-3'e getirdi. Bu noktada Rubén Burgos'un takımı öne geçmişti ancak Casademont Zaragoza rahat sayılar atmaya devam etti ama farkı açmayı başaramadı. Morarmış gözlerle sahaya dönen Alexander ve Fiebich ikilisi, Valencia ekibinin farkını 5 sayıya çıkaran 6-1'lik seriye imza attı. Hempe devre arasına 3-3'lük skorla girdi (35-38).

Mola sonrasında Casademont Zaragoza, turuncu oyuncuları boğan savunmasıyla skoru 6-3'e getirdi. Koç Rubén Burgos mola aldı. Atkinson serbest atış çizgisinden koşusunu uzattı ve takımı 2-0 öne geçirdi, ancak  Iagupova 2+1 ile ortaya çıktı ve Fiebich 7-0'lık seriyi kapatıp +5'i geri aldı. Evans koşuyu yavaşlattı ancak Valencia Basket, Romero ve Torrens'in basketleriyle farkı 8 sayıya çıkardı. Cantero oyunu durdurdu. Turuncuların bu dakikalarda harika bir savunma çalışması vardı. Yerel oyuncuların farkı azaltma çabalarına rağmen Alexander'ın son saniyede attığı üç sayılık basket, üçüncü çeyreğin sonunda farkı 9 sayıya çıkardı.

Final periyoduna Nadia Fingall farkı 10 sayıya çıkardı. Valencia takımı, basket atmak için birçok fırsatı kaçırdı ancak şans onlardan yana değildi. Atkinson 2+1'lik vuruştan sonra en kötüsü yaşandı. Raquel Carrera ayağını burktu ve pistten refakatçi eşliğinde ayrıldı.  Atkinson tekrar bastırdı. Maçta skor neredeyse hiç değişmedi, ta ki Iagupova'nın bitime 1:34 kala attığı üç sayılık basketle fark +10'a dönene kadar. Savunma yapmaları gerekiyordu ve Valencia Basket de bunu yaptı. Sonuç: Zafer ve üçüncü lig şampiyonluğu.

     
📺Maçın Tamamı:             






------------------------------------------------------------------------------------


İspanya Endesa Kadınlar Basketbol Ligi 2024-25 Sezonu Final Serisinde Valencia ilk maçı kazanarak şampiyonluk için önemli bir adım attı





8 Mayıs Perşembe | 21:45 | Valencia Basket: 75 - Casademont Zaragoza: 65          (21-12, 16-12, 17-21, 21-20)


Valencia: Kayla Alexander 18 sy 6 rb, Nadia Fingall ve Yvonne Turner 12'şer sy, Stephanie Mavunga 9 sy 4 reb, Lionie Fiebich 8 sy 7 reb 3 ast, Leticia Romero 7 sy 3 reb 4 ast, Alina Yakubova 5 sy 7 reb 4 ast, Raquel Carrera 4 sy 6 reb 3 ast.

Zaragoza: Stephanie Mavuli 14 sy 3 reb,  Mariona Ortiz 12 sy 4 reb 4 ast, Ellen Nystrom 10 sy, Marie Evans 9 sy, Merrit Hempe 7 sy, Helena Oma 6 sy 8 reb..       



Valencia Basket, Endesa LF finalinin ilk maçını Casademont Zaragoza'ya karşı kazandı ve bu, kadın takımının kendi sahasındaki son maçı olabilir. Valencia, ilk yarıda etkili bir oyun sergileyip , konuk ekibin ikinci yarıda daha etkili reaksiyonlar vermesine karşılık, son dakikalarda galibiyeti tehlikeye atacak pozisyonlardan uzak kalmayı başardı. Üçüncü LF Endesa şampiyonluğu mücadelesinde 6.500'ü aşkın turuncu taraftar takıma destek verdi. Valencia Basket, bu Pazar günü Zaragoza'da, gerekirse gelecek hafta Fonteta'da üçüncü ve belirleyici maçta kupayı kaldırma fırsatını yakalayacak.

Turuncu takım sahaya Yvonne Turner, Alina Iagupova, Leo Fiebich, Nadia Fingall ve Kayla Alexander beşiyle çıktı. Maçın ilk dakikaları Ortiz ile Alexander arasında kısa süreli basket atışlarıyla geçti. Ancak Turner'ın üç sayılık açılış basketine kadar başarının yokluğu dikkat çekiciydi. Alexander, Hempe'nin üçlük atışıyla buldukları 5-0'lık seriyi bitirerek skoru eşitledi. Valencia Basket, Mavunga ile Iagupova arasındaki 8-0'lık seriyle farkı 7'ye çıkarırken, Zaragoza koçu Cantero mola aldı. Mavunga, Evans'ın takımının kuraklığına son vermesinin hemen ardından farkı 10-0 ve +9'a çıkardı. Takım arkadaşlarının kendisine çok iyi asistler yaptığı turuncu pivot, ilk çeyreğin sonunda farkı yeniden 9 sayıya çıkardı.

Zaragoza takımı, dışarıdan isabetlilik eksikliğinin etkilerini hissediyordu. Turuncu takımın ikinci çeyrekteki performansı Carrera ve Turner'ın basketleriyle 6-0 oldu ve 15 sayılık fark yarattı. Cantero tekrar mola aldı. Casademont Zaragoza, Valencia Basket'in hücumunu durdurarak farkı 5-0'a indirdi ve Valencia koçu Rubén Burgos'un mola almasını sağladı. Ancak Aragonlular, kendilerine zemin kazandırmaya devam etmelerini sağlayacak güveni yeniden kazanmışlardı. Mawuli 8-0'lık skorla takımını 7'ye indirdi ancak turuncu reaksiyon zamanında geldi.
Fingall ve Alexander, 6-0'lık seri yakalayarak farkı 13 sayıya çıkardılar. Konuk ekibin farkı azaltma çabalarına rağmen Valencia Basket devre arasına gidilirken üstünlüğünü koruyarak rakiplerini düşük skorlarla geride bıraktı (37-24).

Valencia ikinci devreye güçlü bir şekilde girdi. Zaragoza, savunması ve kararlılığıyla 5-0'lık bir başlangıç ​​yaptı. Ancak Valencia Basket zamanında uyandı. 7-2'lik skorla takım, +13'lük bir üstünlük yakaladı ancak ziyaretçilerin başarısı nedeniyle farkı açmak zorlaşmaya başladı. Maç birkaç dakika faul ve serbest atışlarla berabere kaldı, skor tabelasındaki fark 9 ile 11 sayı arasında değişti. Aragon takımı savunmadan bir kez daha durdurulmak zorunda kalınca, farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardı. Romero, üçüncü çeyreğin sonunda farkı 9'a düşürdü.

Casademont Zaragoza'nın sayı atma hızı yavaşlamadı, darbelere cevap veren Valencia Basket'in de basket atma hızı yavaşlamadı, ancak Aragonlular bir noktada buna inanmaya başladılar. Oma ile Nystrom arasındaki 4-0'lık skorlarla fark 6'ya inerken, Rubén Burgos basketi buldu.
Ancak Valencia sayı atamadı ve Nystrom, takımının üç sayılık atışını sayıya çevirerek farkı üçe indirdi. Fiebich'in bu noktadaki sayıları da farkı açmaya yetmedi, konuk ekip 4-0 seri buldu. Turuncu oyuncuların o anki cevabı önemliydi ve 5-0'lık seriyle galibiyeti perçinleyip lig şampiyonluğuna doğru ilk adımı attılar.


Maçın Tamamı:               


---------------------------------------------------------------------


18 Mayıs Pazar | Saat 16:00 | Valencia Basket vs Casademont Zaragoza *     Fuente de San Luis Pavilion (Valencia)
📺 (*Gerekirse)



************
SERİNİN ÖN İZLEMESİ

Valencia Basket (Foto: Miguel A. Polo)


Normal sezonu ikinci olarak bitirip yarı finalde Perfumerias Avenida'yı eleyen Valencia Basket, lider Spar Girona'yı yarı finalde eleyen ve normal sezonu dördüncü bitiren Casademont Zaragoza ile eşleşip 8 Mayıs Perşembe günü (21:45) kendi sahasında ve 11 Mayıs Pazar günü (22:00) Casademont Zaragoza sahasında ikinci maça çıkmadan önce ev sahibi avantajına sahip olacak.
Üçüncü bir maça ihtiyaç duyulması halinde, 18 Pazar günü (16:00) La Fonteta'da tekrar maç yapılacak ve 2024/25 sezonunun şampiyonunu belirlenecek.

Üç maç üzerinden oynanacak finalde Valencia Basket, mevcut şampiyonluk unvanını, tarihindeki ilk lig finalinde şampiyon olabilmek için ev sahibi avantajını tersine çevirmeye çalışan Casademont Zaragoza'ya karşı savunacak.

« Son Düzenleme: Bugün, 01:31:25 ÖÖ Gönderen: Sabit Fikir »