7 Eylül 2026 Pazartesi TSİ 12:30 Türkiye - Porto Riko Almanya-Berlin, Max-Schmeling-Halle
Yayınlar: https://www.trtspor.com.tr/canli-yayin-izle/trt-spor Bizim
"Çeyrek Final Elemelerine" katılabilmemiz için Porto Riko'yu mutlaka yenmemiz gerekiyor. Böylece, grupta 3. sırada yer alarak çeyrek final eleme maçlarında mücadele etmeye hak kazanacağız.Yenilirsek grupta 4. sırada yer alacak ve şampiyonluk yarışından eleneceğiz.!
Aynı durum Porto Riko için de geçerlidir elbet.
FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupasında mücadele eden A Kadın Milli Takımımız, Berlin'de Porto Riko ile karşılaşıyor. Ölüm gurubu olarak nitelendirilen C gurubunda Türkiye - Avustralya - Belçika ve Porto Riko bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Belçika ve Avustralya karşısında fazla şansımız yok gibiydi zaten. Porto Riko belki de yenebileceğimiz tek takım, yine de Avustralya'ya yenilirken büyük direnç gösterdiler ve maçı son 5 dakikada kaybettiler. Belçika karşısında da yenildiler ama yine iyi direndiler.
Bu arada Dünya sıralamasında onlar 13, biz 16.sıradayız.
-------------------------------------
Gurubumuzdaki diğer karşılaşma:7 Eylül 2026 Pazartesi TSİ 12:30 Belçika - Avustralya Germany - Berlin, Berlin Arena
Avustralya, Pazartesi günü Avrupa şampiyonu Belçika ile karşılaşacak ve bu maç, grubun lideri olarak doğrudan çeyrek finallere hangi takımın yükseleceğini büyük olasılıkla belirleyecek.
Otomatik olarak bir üst tura yükselmek için grupta birinci olmaları gerekecek, grupta ikinci ve üçüncü olan takımlar ise tek maçlık eleme usulüyle oynanacak Çeyrek Final Eleme Turunda mücadele edecekler.
Yayın: ?