Bu sezon Misli.com Sultanlar Ligi kadın volley maçlarının TrtSpor Yıldız ve Misli TV'den veriliyor.
Ancak Misli TV oynanan maçların arşivini tutmasına rağmen, TRT bunu yapmıyor: Yayınlayıp geçiyor.
Mesela dün oynanan Eczacıbaşı-Vakıfbank derbisini TrtSpor Y. yayınladı: "Aç gözünü seyret, tekrarı yok bunun"
Fenerbahçe Opet takımımızın ligdeki ilk maçını Güney Kore'li bir arkadaş yüklemişti, ben de Arina'yı FB formasıyla ilk resmi maçında seyredeyim diye baktım ama Arina kenardaydı ama maçta yoktu, video altına yine 2 yabancı yorum, merakımı giderirken
Arina Federovtseva'nın nasıl takip edildiğini de gösteriyordu:
- Arina oynamadı çünkü ayağında hafif bir ağrı vardı, önemli bir şey değildi ve ITC onayı Rusya Federasyonu tarafından geç yayınlandı. Her neyse, umarım 12 Ekim'de evinde Nilüfer'e karşı oynayacak.
- RusFed, Arina'nın transferini engellemeye çalıştı, çünkü federasyon kadın ligini geliştiremedi ve birçok genç yeteneği boşa harcadı.
Fenerbahçe: 3 vs Bolu Belediye: 0 | Turkish League 2021/2022 | 08.10.2021
Maçın Tamamı: --------------------------
Fenerbahçe Opet: 3 - Nilüfer Bld: 1 (20-25, 25-10, 25-11, 25-17) Misli.com Sultanlar Ligi, 12.10.2021
Fenerbahçe Opet formasıyla ilk maçına çıkan
Arina Federovtseva birinci sette biraz tutuktu, kanaatimce seyircinin müthiş tezahüratı kızımızı şaşırtmış olmalı, arkadayken servis karşılamakta zorlandığını gören rakip, servisleri onun üzerine atarken takım arkadaşları onu saklamaya çalıştı.
Bu seti kaybettikten sonra Arina skorer kimliğini gösterip 19 sayı kazandırırken, vatandaşı
Lazareva 16,
Eda Erdem Dündar 13,
Popovic ve Meliha 9'ar sayıyla ona eşlik ettiler.
Zaten, ikinci sete 12-0 önde başlayınca Nilüfer Bld. dağıldı.
Maçın Tamamı: --------------------------
Eczacıbaşı: 2 - Vakıfbank: 3 Misli.com Sultanlar Ligi, 12.10.2021
- Maçtan sonra keyfimi kaçıran husus, Vakıfbank oyuncusu Brezilya'lı
Gabi Guimaraes'in demecini görmemle oldu:
"...Ben de hatalar yaptım.
Umarım Fenerbahçe maçı, bu hataları düzeltmemizde yardımcı olacak..."
Yahu bu ne kibirdir, bu ne saygısızlıktır?
Bunca yıldır sporun çok türlüsünü izledim, bir müsabaka öncesi son derece zayıf bir rakibe karşı bile böylesine terbiyesizce bir söylemde bulunulduğunu görmedim, duymadım.
Sen git de, son yıllarda bütün Milli maçlarında sizleri tokatlayan ABD Kadın Volley takımına karşı hatalarını düzelt!
- Ayrıca ikinci sette bloklarından seken topa Eczacıdan
Hande Baladın ve Saliha Şahin koşup son anda birbirlerine bırakınca sayıyı kaybederlerken Saliha da yere düştü.
İşte Volley sahalarında görmediğimiz bir şekilde takım arkadaşına karşı centilmenlik dışı bir hareket yaptı Hande:
Yere düşen arkadaşına yardım edeceğine topu alıp yere süratle vurup arkasını dönüp gitti.
Oysa Eczacı açısından Saliha ilk setin yıldızıydı.
Bir kibirli hareket de burada görmüş olduk.