Ne maçtı be köşemizde bu hafta Mrsic'in 37 sayı attığı Beşiktaş maçı var. Düşük bütçeli kadromuzla bizden daha iyi olan Beşiktaş'ı eleyip final four'a kalmıştık.
Aydın Örs: O zaman Aras Kargo’nun sahibi olan rahmetli Celal Aras, Fenerbahçe’ye sponsor oldu. VerdiÄŸi rakam 800 bin dolardı, kulübün de katkılarıyla toplam bütçe 1 milyon 250 bin dolar civarıdır herhalde, daha fazla deÄŸildir. Damir MrÅ¡iÄ Rusya’da oynuyordu, onu aldık, Ömer Onan Efes’teydi, onu aldık. Ä°ki de Amerikalı oyuncu aldık ama tecrübesiz oyuncular. Biri Marc Salyers, biri de uzun bir oyuncuydu, sonrasında sakatlandı ve gönderdik. Ondan sonra baÅŸladık ama baktığın zaman bizim kadro çok kısıtlıydı. Ona raÄŸmen yazın çok iyi çalıştık. Yalnız ben Efes’ten gelen tecrübe ile hep ÅŸunu söylüyordum: Tamam, Türkiye liginde bir iddiamız olsun ama benim esas hedefim Avrupa kupalarıydı. Oynadığımız lig FIBA Åžampiyonlar Ligi’ydi. Yazdan itibaren çalışmaya baÅŸladık, maçlar baÅŸladı. Türkiye Ligi de kolay deÄŸil tabii, bizden çok daha iyi kadrolar vardı.
Avrupa kupalarında da Kiev çok iyi bir takımdı. Orada onları otuz sayıyla yendik ama maçın gerçek skoru o değildi. Bizim yaptığımız zone müdafaaya (alan savunması) bir türlü hücum edemediler. Sonunda diğer maçların bir çoğunu kazandık ve Final-Four’a kaldık. Final-Four’da yine Kiev ile karşılaştık. Dediğin gibi, iki maçı kazandık ama onlar çok kaliteli ve çok yönlü bir kadroya sahipti. Ayrıca bizi çok iyi tanımışlardı, artık bizim skor gücümüzün nerede olduğunun farkındalardı ve çok iyi tedbir almışlardı. Ona rağmen maç kafa kafaya gitti ve sonunda kaybettik. Sonra üçüncülük – dördüncülük maçını da kaybettik. Ancak yeni kurulmuş bir takım için oraya yükselmek de büyük bir başarıydı. O sene ligde play-off’ta Efes ile eşleştik. Efes’i eleme durumuna geldik. Maç hep kafa kafaya gidiyordu. Marc Salyers yedide sıfır üçlük attı, o biraz iyi bir skor yapabilseydi belki finale kadar gidebilecektik. O sene o şekilde geçti.
https://salontribunu.com/2021/10/11/aydin-ors-taraftari-hayatim-boyunca-unutmayacagim