...İnsanoğlu doğayı korumuyorsa ya yok olacak ya da başka gezegenlerde kalonileşmesi gerekecek.
Mevcut bilgimize göre ışık hızını geçemiyoruz ve başka gezegenlerde kolonileşme ihtimalimiz yok bu durumda gibi görünüyor..
Yıllarca sürecek ve Bilim-Kurgu filmlerinde olduğu gibi ancak 2-3 nesil sonra bulunabilecek yaşanabilir bir gezegene sadece bir kere gidilebileceği, dönüşünün mümkün olmayacağı düşünülürse ve orada insanların hiç bir tehdit edici varlık olmasa bile her şeye sıfırdan başlayacağı bir hayat..
-------------
Ä°mzamda yer alan
"Come to Rhea" tam da bununla ilgili:
Dünya artık bitmiştir, hayatta kalan insanlar Dünya ekseninde dönen büyük bir gemiye doluşmuş ve sürekli "Rhea'ya gel" anonsları yapılırken mükemmel bir ortamda yaşayan akrabaları ile zaman farkı olsa da on-line görüşebilmektedirler.
Şanslı olanlar bu mükemmel yaşantıya davet edilmektedir ve bu Bilim-kurgu filminin baş aktristi olan Doktor bu daveti alıp oraya gittiğinde bu mükemmel yaşantının tamamen "Simülasyon" olduğunu görür, orası bir gezegen değildir, orada yaşayan hiç kimse yoktur, her şey yalandan ibarettir..---------------
Dünya, belki çok büyük bir 3. savaşa düşebilir kendi içinde ama nükleer silahlar kullanılırsa bu sefer de yeryüzünün yarısı kullanımdam çıkabilir hayatta kalanlar için.
Ancak, çok araştırmama rağmen makul bir sebep bulamadım:
Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası atılmasına rağmen bu 2 şehir daha sonra tekrar imar edildi ve orada insanlar yaşıyor halen.İşte, Ukrayna'da Çernobil Nükleer santrali patladıktan 10-15 sene sonra orada bitki ve hayvan popülasyonunun tekrar canlandığı konusunda videolar izledik, hatta felaket bölgesine çok yakın bir yerde olmasına rağmen orayı terk etmeyen yaşlı bir insanı gördük..
Hayır, radyasyon tehlikesi abartılıyor demiyorum elbette, sadece sorular: Gerçekten bilmem ne radyasyon ışını milyon yıl yaşıyorsa,
Hiroşima ve Nagazaki şehirlerinde insanlar nasıl yaşıyorlar?Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp diyorum
kendime.